Кулеба зреагував на інформацію про те, що Путін буцімто готовий зупинити війну на нинішній лінії зіткнення

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував появу інформації про те, що російський диктатор Володимир Путін нібито готовий зупинити війну на нинішній лінії зіткнення.

Про це він написав допис у твітері у п’ятницю, 24 травня.

“Все дуже просто. Путін відчайдушно намагається зірвати Саміт миру у Швейцарії. Він боїться його успіху. Його оточення посилає ці фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, незважаючи на те, що російські війська продовжують жорстоко атакувати Україну”, – йдеться у дописі Кулеби.

Глава МЗС зазначив, що Путін не має жодного бажання припинити агресію і “лише принциповий та об’єднаний голос світової більшості може змусити його обрати мир, а не війну”.

Кулеба наголосив, що саме тому так важливо, щоб на саміті “були присутні якомога більше лідерів з усіх континентів і частин світу”.

“Коли весь світ висловиться на підтримку відновлення повної сили Статуту ООН і міжнародного права, Росія буде змушена зробити вибір на користь миру”, – вважає міністр.

Контекст

24 травня агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило, що лідер РФ Володимир Путін нібито готовий до “заморожування” війни в Україні та переговорів з приводу “припинення вогню”, за результатами яких будуть визнані поточні лінії бойового зіткнення як лінії розмежування. На думку Путіна, успіхів у війні досі було “достатньо, щоб продати перемогу” російському народу.

Нагадаємо, що ініційований Україною перший глобальний Саміт миру відбудеться 15–16 червня в Бюргенштоці, поблизу міста Люцерн у Швейцарії.
За даними ЗМІ, президент США Байден планує пропустити український саміт миру заради збору коштів на свою виборчу кампанію в Голлівуді.

Читайте також:
Путін готовий на переговори про перемир’я щодо нинішньої лінії фронту, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна