Зеленський: Росія почала новий контрнаступ на Харківщині. ЗСУ зустріли вогнем, іде бій

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що російські війська почали контрнаступальні дії на Харківщині.

Про це він сказав під час брифінгу з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою 10 травня, передає “Суспільне”.

“Росія почала нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами і артилерією”, — зазначив президент.

За словами Зеленського, військове командування знало про плани росіян і розраховувало свої сили.

“Зараз іде жорстокий бій в цьому напрямку, ми їх зустріли вогнем”, – наголосив глава держави.

Що передувало

На Харківщині російські війська під прикриттям бронетехніки близько 5-ї ранку 10 травня здійснити спробу прориву лінії оборони українських військ під прикриттям бронетехніки. Атаки ворога було відбито. У Харківську область спрямували резервні підрозділи Сил оборони, нині тривають бої різної інтенсивності, повідомило Міністерство оборони.

Deep State розповів про один із наслідків наступальних дій росіян на Харківщині: “Попередньо, 3 одиниці техніки було спалено на північ від населених пунктів Мороховець-Олійникове. Рухалися кацапи зі сторони Пильного.

А громадський активіст і волонтер Сергій Стерненко показав “перші фото російського наступу на північ Харківщини”. На них – ліквідовані росіяни.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про посилення російських обстрілів на північному напрямку, зокрема, Вовчанська. Окупанти протягом цієї ночі били по місту з КАБів, РСЗВ та артилерії.

“Були безуспішні спроби ДРГ прорвати кордон. Збройні сили України впевнено тримають позиціїне втрачено жодного метра. Угрупування противника не становить загрози для Харкова, його сил вистачає лише для провокацій на північному напрямку”, – наголосив Синєгубов

Читайте також:
У росіян лише за день – мінус три танки, БМП-3 та МТ-ЛБ. 47 ОМБр зупинила масований штурм ворога під Авдіївкою. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна