“Фундамент Збройних Сил України”. Президент привітав піхотинців з професійним святом і вручив нагороди

Сьогодні, 6 травня, Україна відзначає День піхоти.

Свято встановлене указом президента України від 19 квітня 2019 року з “метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій”.

День 6 травня був обраний невипадково.

Саме 6 травня у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод, яка вважається першою переможною битвою національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького.

Президент Володимир Зеленський привітав українських піхотинців з професійним святом.

“Найбільш численна складова Сил оборони України і найбільш визначальна. Фундамент Збройних Сил України. Завжди найбільше саме від воїнів-піхотинців залежить, чия буде земля.

Сучасна війна – це багато компонентів державної та військової сили, які мають бути ефективними. Логістика – від її оперативності залежать життя та бойові результати. Артилерія, яка має бути влучною. Авіація та ППО, які підтримують дії на землі. РЕБ, яка захищає. Дрони, які вже стали дійсно сильним українським аргументом проти окупанта – і в ближньому бою, і в стратегічній глибині.

Але все це заради того, щоб наш солдат, наш український піхотинець був стійким на позиціях та міг рухатися вперед – щоб повертати Україні українське. Наш, український контроль саме там на землі, де є наші піхотні позиції, сила наших воїнів-піхотинців”, – підкреслив президент.

Зеленський відзначив воїнів державними нагородами.

Читайте також:
79 ОДШБр в боях за Новомихайлівку: сапери, піхота, мінометка із Нью-Йорка. ВІДЕОРЕПОРТАЖ “НОВИНАРНІ”
Піхотинець Максим Алещенко “Відьмак“: Під час обстрілів довелося сидіти на прикопаному в бліндажі м**калеві — смердів він нестерпно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна