79 ОДШБр в боях за Новомихайлівку: сапери, піхота, мінометка із Нью-Йорка. ВІДЕОРЕПОРТАЖ “НОВИНАРНІ”

Новомихайлівка на мапі “Діпстейт” станом на 29 березня 2024

Донецька область. Новопавлівський (Мар’їнський) напрямок. Росіяни тут намагаються пробитися через села Новомихайлівка та Парасковіївка, щоб вийти в напрямку до міста Курахове.

Лінія бойового зіткнення гримить вибухами безперервно. Ворог постійно тисне на нашу оборону. Одну з найпекельніших ділянок тримають бійці 79-ї Таврійської окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ. За словами захисників, вони відбивають 4-5 наступальні дії противника щодня. Щоб ці штурми були для росіян ще важчою “прогулянкою”, десантники постійно мінують підходи до своїх позицій, встановлюють немінні загородження тощо. Хоча і ворог у плані встановлення мінних перешкод не відстає.

Агресор має перевагу в артилерії. Порівняно з попереднім періодом, використання боєприпасів нашими мінометниками скоротилося приблизно в 4 рази, розповідають хлопці.

Один із мінометників 79 ОДШБр – Сергій – тутешній, родом із Донбасу, із селища Нью-Йорк. Коли до його дому прийшла війна, Сергієва родина стала ВПО, а сам чоловік став до лав Збройних сил України – боронити свій дім, свій край, свою країну.

Про свою бойову роботу воїни Таврійської бригади розповідають у великому відеорепортажі “Новинарні” з району Новомихайлівки.

Відео:

Читайте також:
Штурмовики 79-ї бригади взяли в полон шістьох росіян у районі Новомихайлівки

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.