На головному військовому кладовищі в РФ закінчуються місця: воно мало прослужити ще 189 років, — росЗМІ

На головному російському військовому кладовищі “Пантеон захисників вітчизни” в підмосковному місті Митищі закінчуються місця, тому міноборони РФ ухвалило рішення розширити його, вирубавши сусідній ліс.

Про це 3 травня пише “Новая газета Европы”.

Як повідомляє видання з посиланням на слова жителів села Сгонники, розташованого поряд з Митищами, на цвинтарі “стріляють” щодня (ховають військових — “Н”).

Загалом розмір кладовища — 52,24 га. Відкрите у 2013 році воно було розраховане на 200 років служби.

Як повідомляє російське видання, за перші сім років після відкриття кладовища, тобто з червня 2013 року, до 1 липня 2021 року було зроблено 353 поховання, включаючи загиблих в авіакатастрофі артистів ансамблю пісні і танцю російської армії О. В. Александрова.

За час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, тобто з 24 лютого 2022 року, лише у секторі поховань загиблих на фронті в Україні поховано понад 900 осіб.

Вочевидь через побоювання, що за рік-півтора ховати “героїв” буде ніде, ще 2023 року в міноборони з’явилися плани щодо розширення території меморіалу.

Для розширення кладовища російська влада вирішила вирубати майже 17 гектарів Пирогівського лісопарку, розташованого поряд: 10 га планують віддати під військове кладовище, а 7 — під цивільне.

Читайте також:
Сили оборони відмінусували ще 1260 російських солдатів, 12 їхніх танків та 27 ББМ, — ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна