Повернутися на визнані кордони, як у 1918-му: Сирський нагадав історію УНР і привітав із Днем прикордонника

В Україні 30 квітня щорічно з 2018 року відзначають День прикордонника. Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський привітав їх з професійним святом і нагадав про внесок Державної прикордонної служби у боротьбу за незалежність України.

Головком наголосив, що 30 квітня – дуже символічний день в історії українських прикордонників.

Він присвячений подіям кінця квітня 1918 року, коли донецька група Армії Української Народної Республіки під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши від російської окупації Барвінкове, Слов’янськ, Бахмут, Костянтинівку, Микитівку, Колпаків та велику частину українського Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон Української Народної Республіки з Росією.

“Українські прикордонники повинні знову повернутися на сучасні міжнародно визнані кордони України. У пам’яті українського народу назавжди залишиться подвиг українських захисників з Луганського прикордонного загону, які не зрадили присязі й у 2014 році героїчно чинили спротив російській агресії.

Так само ми пам’ятаємо мужність прикордонників героїв оборони Маріуполя у 2022 році. Нині військовослужбовці Державної прикордонної служби України пліч-о-пліч з військовослужбовцями Сил оборони і безпеки України безпосередньо на передовій знищують російських окупантів”, – наголосив генерал.

Сирський подякував всьому особовому складу ДПСУ за вірність присязі, мужність, відвагу, самопожертву у боротьбі за незалежність України.

“Вічна слава і вічна пам’ять усім українським прикордонникам, які віддали за свободу найцінніше – власне життя! Слава українським прикордонникам”, – написав Головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також:
На Луганщині прикордонники з “Помсти” знищили “Вампіром” переправу росіян через річку: як це було. ВІДЕО
Прикордонники захопили в полон трьох російських військових біля Новомихайлівки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна