Українські хакери атакували дочірню компанію російської “МТС”: провайдер призупинив роботу в дев’яти великих містах РФ, — ЗМІ

У ніч на 27 квітня українська хакерська група BO Team та Головне управління розвідки Міноборони здійснили хакерську атаку на російську компанію АТ “МТТ”, яка є дочірнім підприємством ПАТ “МТС”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела.

Як повідомляється, кіберфахівці заздалегідь отримали доступ до всього мережевого обладнання АТ “МТТ”, після цього здійснили потужну кібератаку на всі захоплені пристрої. Метою атаки стало знищення їхнього програмного забезпечення та конфігураційних файлів.

За результатами атаки завдано суттєвої шкоди АТ “МТТ”, сервіси підприємства досі не працюють в багатьох регіонах Росії, на що скаржаться клієнти компанії. Провайдер призупинив роботу, як мінімум, у дев’яти великих містах Росії: Москві, Самарі, Санкт-Петербурзі, Хабаровську, Нижньому Новгороді, Ростові на Дону, Волзі, Уфі та Калінінграді.

Загалом “МТТ” входить до десяти найбільших російських телекомунікаційних компаній і обслуговує тисячі корпоративних і мільйони приватних клієнтів.

Для відновлення всього обладнання фахівцям підприємства доведеться фізично підключатися до кожного пристрою, що може зайняти тижні з огляду на географію розташування кожного з них.

Читайте також:
Українські хакери Head Mare понад рік перебували в системі провайдера військової частини з Кубані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна