Сенат США остаточно схвалив законопроєкт про $60 млрд для України

Сенат Сполучених Штатів ввечері 23 квітня ухвалив законопроєкт, який передбачає допомогу Україні на майже 61 мільярд доларів.

Про це стало відомо з трансляції засідання Сенату.

“За” проголосували 79 конгресменів (з необхідних 51), “проти” — 18.

Цьому рішенню передували кількагодинні дебати членів верхньої палати Конгресу США, а також процедурне рішення скоротити ці дебати до максимум 30 годин, яке підтримали 80 сенаторів.

Законопроєкт також передбачає додаткове фінансування для Ізраїлю й Тайваню. Тепер документ має підписати президент США Джо Байден.

Нагадаємо, Палата представників США 20 квітня підтримала законопроєкт щодо допомоги Україні на суму в 60 мільярдів доларів. “За” відповідне рішення проголосували 311 конгресменів.

Джо Байден у розмові з Володимиром Зеленським напередодні заявив, що в разі схвалення Сенатом він негайно підпише закон про надання військової допомоги Україні. Президенти також обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону, який, як запевнив лідер США, буде швидким та потужним і посилить протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності України, – резюмував Зеленський.

Читайте також:
США готують пакет допомоги для України на $1 млрд, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна