В Україні заборонили діяльність проросійської політичної партії пособника бойовиків “ЛНР” Едуарда Коваленка

В Україні заборонили діяльність ще однієї проросійської політичної партії — “Соціал-патріотичну асамблею слов’ян” (СПАС).

Про це в п’ятницю, 19 квітня, повідомили в пресслужбі СБУ.

Як повідомляється, завдяки доказовій базі Служби безпеки Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова ухвалив рішення про заборону цієї партії, оскільки вона проводить інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора.

Як розповіли в СБУ, після початку повномасштабного вторгнення РФ представники забороненої політсили “розосередились” майже по всій тимчасово захопленій території нашої держави.

Очільника цієї політсили Едуарда Коваленка ще в травні 2017 року Генічеський районний суд засудив на 5 років тюремного ув’язнення за перешкоджання діяльності ЗСУ в особливий період і захоплення адмінбудівель.

29 грудня 2019 року Коваленка обміняли на полонених українців, після чого він переїхав до окупованого Луганська. Втім, через пів року він повернувся до Генічеська, де розгорнув агітаційну діяльність за свою партію СПАС на Херсонщині.

Через два тижні його знову затримала СБУ, заявивши, що він агент ФСБ і так званого міністерства держбезпеки “ЛНР”.

Зараз він переховується від правосуддя на тимчасово окупованій Херсонщині, де напряму контактує з ФСБ.

Як зазначають в СБУ, за вказівкою російської спецслужби Коваленко та його партійні соратники публічно виступають на підтримку агресивної війни проти України.

Там вони агітують місцевих жителів підтримати агресора та приєднуватись до лав його окупаційних угруповань.

Також прихильники рашизму виступають перед росЗМІ нібито від імені “пересічних громадян” України та виправдовують воєнні злочини РФ.

Нагадаємо, що у вересні 2022 року слідчі Служби безпеки заочно повідомили Коваленку про підозру за 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Обвинувальний акт скеровано до суду. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника та його спільників до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також:
Пособник бойовиків “ЛНР” Едуард Коваленко повернувся на Херсонщину і продовжує антиукраїнську діяльність

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна