Данія першою у світі придбає для ЗСУ зброю в українських виробників

Данія 17 квітня ухвалила рішення про новий пакет допомоги Україні. Серед іншого в ньому закладено 200 мільйонів данських крон (28,5 млн доларів) на закупівлю озброєння та військової техніки для Збройних сил України у вітчизняних виробників.

Про це повідомив голова Мінстратегпрому Олександр Камишін.

Це перше подібне рішення в історії, що, як очікується, стане прецедентом для інших країн. Про це Україна настійно просила своїх партнерів протягом останніх місяців.

“Українська оборонка вже настільки розігналась, що український бюджет не може завантажити виробників замовленнями на повну. Спроможність українського ОПК становить близько 20 млрд доларів. При цьому Україна має лише 6 млрд доларів на закупівлю озброєння. Грубо кажучи, у нас працює лише третина усіх станків, які наявні в країні – бо грошей не вистачає, щоб забезпечити замовленнями решту.

Оптимальний вихід з цієї ситуації – переконати партнерів, що готові купувати зброю для України, робити це тут. Українські зброярі спроможні виробити набагато більше зброї, саме тієї зброї, що потрібна нашим військовим. Окрім того, контракти для оборонки — це важливий елемент економічної підтримки України. Усі в плюсі, коли Зроблено в Україні”, – заявив Камишін.

Читайте також:
Данія надає Україні новий пакет зброї на €295 млн: він підтримає наш морський потенціал

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна