Столтенберг анонсував термінове засідання Ради Україна-НАТО: говоритимуть про ППО і снаряди

Засідання Ради Україна-НАТО за запитом президента Володимира Зеленського відбудеться 19 квітня: воно буде присвячене нагальним потребам України в озброєнні.

Про це в середу, 17 квітня повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише “Європейська правда

“Президент Зеленський звернувся з проханням про скликання засідання Ради Україна-НАТО. Ми проведемо засідання у п’ятницю”, – оголосив Столтенберг на пресконференції в Брюсселі після зустрічі з прем’єр-міністрами Нідерландів, Данії та Чехії,

За словами генсека НАТО, Рада Україна-НАТО відбудеться на рівні міністрів оборони за участі президента Зеленського “для обговорення нагальних потреб у більшій підтримці України”.

“Зокрема, я очікую обговорення щодо протиповітряної оборони, а також артилерійських снарядів у продовження чеської ініціативи, яку підтримали Нідерланди й Данія”, – додав Столтенберг.

Він також підтвердив, що члени Альянсу загалом мають достатню кількість систем ППО, щоб задовольнити прохання України передати частину з них.

Столтенберг зазначив, що в Європі розташовано “значно менше, ніж 100” систем ППО, про які раніше згадували окремі європейські посадовці, але “весь Альянс, звісно, має значну кількість батарей Patriot”.

“Це також відображає той факт, що США – які є союзником із найбільшою кількістю батарей Patriot – має глобальні зобов’язання. Та реальність полягає в тому, що в нас, звісно, є доступні системи, яких достатньо багато, щоб дати змогу постачати значно більше Україні”, – вказав він.

Генсекретар НАТО додав, що союзники “працюють” для постачання Києву більше ППО загалом і батарей Patriot зокрема.

Як писала “Новинарня“, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба раніше заявив, що союзники України з НАТО мають 100 систем протиповітряної оборони типу Patriot, тоді як Київ просить передати бодай 7 із них для захисту українських міст.

Читайте також:
Після удару по Чернігову Кулеба просить партнерів про додаткові системи ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна