Бригада ЗСУ отримає гранатомети та тисячі набоїв, вилучені в “бурштинової банди”

Одна з механізованих бригад Збройних сил України отримає 5 реактивних протитанкових гранатометів і понад 4,6 тис. патронів різних калібрів, вилучених під час обшуків у “бурштинової банди” на Рівненщині.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура.

Чотирьох учасників злочинного угрупування, які скуповували бурштин, сортували його по фракціях та перепродували за вищими цінами, правоохоронці викрили торік на Сарненщині.

Під час досудового розслідування у двох фігурантів, один з яких співробітник ДСНС Рівненщини, вилучили ще й гранатомети та патрони калібрів 5,45 та 7,62.

Цьогоріч Дубровицький районний суд ухвалив обвинувальний вирок усім учасникам угруповання. Також, згідно з рішенням суду, понад 260 кг бурштину передано у власність держави, а зброю та боєприпаси, за клопотанням прокуратури, — на потреби військовослужбовців Сил оборони України.

“У нашій державі є критичні місця, де ці боєприпаси та набої зараз життєво необхідні. І це точно не склад речових доказів. Працюємо на перемогу і робимо усе можливе, аби кожен патрон захищав життя і підтримував наших військових”, — зазначив керівник Рівненської обласної прокуратури Андрій Рудницький.

Читайте також:
Антидрони, генератори та розкладні ліжка: Литва передала Україні нову партію допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна