Олександрівську клінічну лікарню в Києві перейменували на Свято-Михайлівську

Київська міська рада ухвалила рішення про перейменування Олександрівської клінічної лікарні на Свято-Михайлівську.

Про це повідомляє пресслужба КМР у четвер, 11 квітня.

“У столиці Олександрівську клінічну лікарню перейменовано на Свято-Михайлівську клінічну лікарню. Таке рішення ухвалили сьогодні, 11 квітня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання 70 депутатів”, – ідеться в повідомленні.

Депутатка Київради та ініціаторка проєкту рішення Олеся Пинзеник зазначила, що лікарня отримала назву “Олександрівська” 1874 року на честь майбутнього російського імператора Олександра III.

“З метою зменшення інформаційного та культурологічного впливу московського наративу на світогляд киян з’явилась ініціатива перейменувати Олександрівську клінічну лікарню. Назва Свято-Михайлівська була запропонована на честь архістратига Михаїла, який упродовж останнього тисячоліття вважається покровителем та захисником Києва”, – наголосила депутатка.

За часів СРСР Олександрівська лікарня стала 14-ю міською клінічною лікарнею імені Жовтневої Революції (більш популярна, “народна” назва – “Жовтнева лікарня”).

У жовтні 2007 року в межах декомунізації Київрада повернула їй дореволюційну назву “Олександрівська клінічна лікарня”.

Читайте також:
На Вінниччині в процесі деколонізації перейменували вулицю Надії Савченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна