Один з найбільших FPV-дронів, САУ, бронеавтомобіль: Мінстратегпром з Укрпоштою розробили марки “Зброя Перемоги”

Укрпошта анонсувала випуск нових поштових марок “Зброя Перемоги. Made in Ukraine”,  розроблену спільно з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості.

Про це повідомив генеральний директор АТ “Укрпошта” Ігор Смілянський у Telegram.

“Друзі, останнім часом, коли ми бачимо, як ворог знищує наші міста та села, хочеться одразу помститись так, щоб їм стало боляче. І так, наші партнери зволікають з допомогою. А іноді — навіть не радять нам щось там атакувати. Тому, зброя з поміткою “Зроблено в Україні” — це та незалежна сила, що керує героїчними бійцями ЗСУ, здатна зробити так, щоб Давид переміг великого та хворого на голову Голіафа на полі, повітрі або морі бою. Саме тому Укрпошта спільно з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України вирішили відзначити 13 квітня випуском марки “Зброя Перемоги. Made in Ukraine”, — написав він.

Марки випустять 13 квітня — у День працівника оборонно-промислового комплексу України і другу річницю з дати початку знищення флоту РФ і потоплення крейсера “Москва”.

На марках будуть зображені безпілотні комплекси Shark та “Лютий”, один з найбільших FPV-дронів “Ескадрон”, самохідна артилерійська установка “Богдана”, бронеавтомобіль “Козак” і морський дрон MAGURA V5, які кожен день завдають ударів ворогу.

“Що важливо — частина цього озброєння виробляється “Укроборонпромом”, а частина  приватними виробниками. Тож для марки обрали всіх, бо оборона країни — це спільна справа!”, — додав Смілянський.

Читайте також:
Кожна збереже свою історичну цінність: Укрпошта не додруковуватиме марки з кораблем РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна