Кожна збереже свою історичну цінність: Укрпошта не додруковуватиме марки з кораблем РФ

Перша українська поштову марка в умовах воєнного стану – “Русскій воєнний корабль, іді … !” не буде додруковуватися. Її тираж – 1 млн екземплярів.

Про це вдень у понеділок, 18 квітня, повідомила пресслужба “Укрпошти”.

“Пройшло п’ять днів з моменту запуску поштової марки з кораблем, а вже продано майже пів мільйона екземплярів. Тираж складав 1 млн, і додруковувати його ми не плануємо. Тож кожна марка збереже свою історичну цінність”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що “деякі люди починають продавати куплене за спекуляційними цінами. Наприклад, на Ebay вже можна купити конверт з маркою за $1000. Але Укрпошта не підтримує це та будь-які благодійні або інші ініціативи з маркою (за виключенням аукціону на Prozorro). Адже простежити, куди йдуть кошти з продажу марок, неможливо”.

Щоб зменшити спекуляції й щоб марки дісталися якомога більшій кількості людей, “Укрпошта” вводить деякі обмеження.

“Від сьогодні, можна купити не більше ніж 5 листів (1 лист = 6 марок) в одні руки будь-якого номіналу. Ми скасовуємо всі замовлення в інтернет-магазині (деякі з них, до речі, були на понад 30 тис. марок). Перепрошуємо за незручності, які виникали під час онлайн-замовлень.

Просимо дочекатися запуску оновленого поштового маркету цього тижня, щоб зробити замовлення знову, але вже набагато зручніше.

Ви отримаєте додаткове повідомлення й зможете оформити покупку повторно, проте не більше ніж 3 листи на 1 замовлення. Багато покупок з однієї адреси будуть блокуватись”, – додали в “Укрпошті”.

Поштові марки з кораблем вже є у всіх обласних центрах України, окрім Херсонщини, Криму, Донеччини та Луганщини, для них залишили резерв.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 54 – 18.04.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна