У Білорусі повістки вручатимуть через смс-повідомлення: Лукашенко підписав закон

Військовозобов’язані у Білорусі отримуватимуть повістки через смс-повідомлення. Відповідний закон підписав самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Закон виклали в суботу, 5 квітня, на Національному правовому інтернет-порталі Білорусі.

Як зазначається в законі, про необхідність явки до військового комісаріату (відокремленого підрозділу) за місцем проживання, управління Комітету державної безпеки по області військовозобов’язаних інформуватимуть, зокрема, через смс-повідомлення.

Явка у такому разі буде обов’язковою.

Оператори мобільного зв’язку на запит військових комісаріатів чи управлінь комітету держбезпеки мають у тижневий строк з дня отримання запиту надавати відомості про абонентські номери й забезпечувати оповіщення абонентів за допомогою смс-повідомлень.

Призов на військову службу в разі мобілізації також віднині можуть здійснювати по смс.

Як писала “Новинарняраніше, про те, що білоруський КДБ планує викликати місцевих жителів до військкоматів за допомогою смс-повідомлень, Центр національного спротиву повідомляв ще у жовтні минулого року.

Читайте також:
Білорусь будує військове містечко за 40 кілометрів від кордону з Україною

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна