Білорусь будує військове містечко за 40 кілометрів від кордону з Україною

У Гомельській області Білорусі, за 40 кілометрів від кордону з Україною, розпочалося будівництво нового військового містечка та полігону на території колишнього піонерського табору “Чайка”.

Про це повідомляє білоруська служба “Радіо Свобода” 8 січня.

На початку 2023 року білоруські ЗМІ помітили, що за кошти державної інвестпрограми на 2023-2027 роки в Гомельській області біля кордону з Україною планується побудувати новий військовий табір і полігон. Планувалося, що в 2023 році на ці цілі з бюджету буде виділено 500 тисяч рублів ($150 тис), в 2024 і 2025 роках – 10 і 40 мільйонів відповідно. Проєкт мав стартувати в 2023 році і завершитися в 2027 році.

Точне місце будівництва офіційно не розголошується. Проте джерела видання зафіксували будівництво на території колишнього піонерського табору “Чайка” в Гомельському районі. Це приблизно посередині між обласним центром Гомелем і районним центром Річиця. Звідси веде асфальтована дорога до кордону з Україною, до прикордонного переходу в Новій Гуті близько 40 кілометрів.

Нині на місці колишнього табору стоїть будівельна техніка, робітники прокладають комунікації.
За словами співрозмовника “Радіо Свободи”, зараз на місці колишнього табору стоїть будівельна техніка, робітники прокладають комунікації.
Замовником будівництва виступає Управління капітального будівництва Збройних сил Республіки Білорусь, генеральним підрядником — Гомельський домобудівний комбінат будівельного управління № 243. Проєкт розроблено інститутом “Військовий проєкт”. Терміни будівництва першої черги міста: жовтень 2023 року — березень 2024-го.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна