У Білорусі розпочали будівництво військового містечка на базі дитячих таборів: за 50 км від українського кордону, — “Гаюн”

У Гомельському районі Білорусі розпочали будівництво військового містечка, яке, ймовірно, буде розміщено на відстані близько 50 кілометрів від кордону з Україною.

Про 13 грудня повідомила моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

“З’явилися нові факти, які б підтверджували підготовку до будівництва військового містечка в Гомельському районі для Південного оперативного командування. За нашими даними, військове містечко буде побудоване на базі 5 занедбаних дитячих таборів (“Чайка”, “Вогник”, “Галактика”, “Ливарник” та “Лісова галявина”), розташованих в урочищі біля села Нова Буда у Прибірській сільраді Гомельського району”, — йдеться в повідомленні групи.

Згідно з даними Google Maps, у районі колишнього дитячого табору “Галактика” розташований клуб активного відпочинку “Корсар”, який пропонує послуги з гри в лазертаг, пейнтбол та ін.

6 листопада на сторінці клубу в Instagram з’явився пост, у якому йшлося про зміну ігрового майданчика. Зазначалося, що відбулася остання гра на старому місці, а клуб має “повне перезавантаження” (ймовірно, йдеться про пошук нового місця для проведення ігор). Причини зміни майданчика не повідомляли. Це може бути пов’язана з будівництвом військового містечка.

Раніше група “Беларускі Гаюн” також повідомляла про тендер на вирубку дерев та чагарників, а також вивіз будівельних відходів з місця будівництва військового містечка.

Читайте також:
У Білорусь прибувають додаткові російські інструктори для підготовки операторів БпЛА, — ЦНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна