Литва передала Україні бронетранспортери М577

Литва 5 квітня передала Україні чергову партію військової допомоги — бронетранспортери М577.

Про це в суботу, 6 квітня, повідомляє LRT з посиланням на у пресреліз міністерства національної оборони.

“Безперервність підтримки України — наша стратегічна мета. Зброя та техніка, що постачаються нами та нашими союзниками, роблять вирішальний внесок у боротьбу України за незалежність і безпеку Європи в цілому. Ми будемо надавати підтримку Україні стільки, скільки це необхідно”, — заявив міністр національної оборони Лаурінас Кащюнас.

У міноборони Литви також нагадали, що на початку березня передали Україні 155-мм амуніцію, а також вирішила зробити свій внесок у багатосторонню ініціативу Чехії щодо придбання амуніції та передачі її Україні, виділивши на ці цілі 35 мільйонів євро.

Військова підтримка, яку система національної оборони надає Україні, на наразі включає різну зброю, амуніцію, безпілотники, засоби боротьби з дронами, навчання солдатів, ремонт важкої техніки та іншу підтримку, яка надається відповідно до потреб України.

Литва вже розробила план довгострокової підтримки України: у 2024 — 2026 роках Україні для нових придбань планується передати пакет військової підтримки вартістю 200 мільйонів євро.

Загалом з початку війни Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 605 мільйонів євро.

Читайте також:
Литва планує виділити €2 млн на закупівлю близько 3 тисяч FPV-дронів для ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна