Литва планує виділити €2 млн на закупівлю близько 3 тисяч FPV-дронів для ЗСУ

Міністерство оборони Литви планує виділити 2 млн євро на закупівлю близько 3 тисяч FPV-дронів для Збройних сил України.

Про це заявила прем’єр-міністрка Литви Інгріда Шимоніте під час пресконференції з українським колегою Денисом Шмигалем 5 квітня.

Вона нагадала, що Литва вже надала Україні понад 1 млрд євро допомоги, половина з якої — це військова допомога. Денис Шмигаль також зазначив, що Литва спрямувала 35 млн євро на закупівлю боєприпасів за чеською ініціативою.

Ще 2 млн євро Литва виділить на закупівлю FPV-дронів.

“Ми домовилися з міністром національної оборони про те, що Литва незабаром закупить приблизно за 2 мільйони євро через міністерство оборони близько 3 тисяч литовських FPV-безпілотників, які, сподіваюся, мають прибути на фронт уже цього року”, — зазначила Шимоніте.

Окрім цього, Литва розпочинає програму реабілітації поранених українських військовослужбовців, а також сприятиме розбудові відповідної інфраструктури у Львові, Житомирі та Дніпрі, на що спрямує з різних джерел близько 15 млн євро.

“Ми маємо допомогти українським солдатам, які виконали свою місію, захистивши Україну, Європу, Литву — нас усіх, постраждали і хочуть повернутися до нормального життя”, — підкреслила прем’єрка Литви.

Читайте також:
Литва надала Україні системи для боротьби з дронами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна