Через обстріли російських військ у Харкові та області знеструмлено пів мільйона абонентів

Через російські обстріли по енергоінфраструктурі на Харківщині погіршилася ситуація з енергопостачанням — зараз знеструмлено близько 500 тисяч абонентів.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у п’ятницю, 5 квітня.

“Місто Харків наразі має від 200 до 300 МВт дефіциту електроенергії. Ми переглядаємо графіки відключень”, — зазначив він.

За словами Синєгубова, усього в Харкові та прилеглих районах знеструмлено 500 тисяч абонентів. Загалом ситуація складна для 17 населених пунктів області.

Він також підкреслив, що ситуацію з електропостачанням вдалося оперативно стабілізувати і люди максимально люди на собі це не відчули, хоча удари були прицільні.

Наразі трапляються випадки, коли графіки відключення світла не збігають із визначеними годинами — це пов’язано з дефіцитом в енергосистемі.

Найближчим часом будуть оновлені графіки відключень світла, із урахуванням ситуації. Критична інфраструктура повністю заживлена.

Лікарні мають можливість працювати автономно. Приватні підприємства, як і побутові споживачі, отримують електроенергію погодинно.

Продовжується розбір завалів на пошкоджених енергогенеруючих об’єктах та аналіз технічного стану обладнання. Після цього будуть визначені терміни відновлення енергоблоків.

Читайте також:
Росіяни вдарили по Покровську, п’ятеро поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.