80% українських ТЕЦ знищено протягом останніх тижнів , – Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що внаслідок російських ударів по українській енергетиці протягом останніх тижнів в Україні знищено 80% теплоелектроцентралей.

Про це він сказав в інтерв’ю для естонського видання ERR.

Унаслідок цього, за словами прем’єра, українська енергомережа втратила більш ніж шість гігаватів потужностей гідроенергетики та вугільної енергетики.

«Вони (росіяни — ред.) продовжують бити ракетами по наших енергетичних об’єктах, знищують трансформатори, генератори», — розповів Шмигаль.

Тож, каже він, Україні допомогло б старе радянське обладнання, яке має Естонія, щоб за допомогою нього відновлювати постраждалі блоки електростанцій і повертати в дію частину енергетичних потужностей.

«Ми працюємо і з іншими партнерами, створюємо децентралізовану систему постачання енергії населенню — сьогодні у нас перебої з постачанням електроенергії і людям, і промисловості», — розповів прем’єр-міністр.

Читайте також:
Відновлення харківської ТЕЦ-5 триватиме не один рік, – директор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна