У МОУ пояснили, чи буде обов’язковим для користування е-кабінет військовозобов’язаного

Електронний кабінет буде створено для кожного військовозобов’язаного, однак рішення користуватися ним чи ні, є “справою” громадян.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі національного телемарафону в четвер, 4 квітня.

“Кабінет буде створено для кожного військовозобов’язаного, фактично це буде заздалегідь готова опція для такої роботи, але користуватися таким електронним кабінетом чи ні, буде справою кожного громадянина/громадянки”, – цитує Черногоренко “Інтерфакс-Україна”.

Заступниця міністра зазначила, що електронний кабінет дасть можливість військовозобов’язаним надати свої дані в будь-якій зручній для них локації або побачити дані про себе, що містяться в реєстрі, водночас не звертаючись до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) особисто.

Черногоренко додала, що в електронному реєстрі військовозобов’язаних містяться тільки ті дані громадян, які прописані в законі й можуть сприяти зменшенню кількості помилок при військовому обліку. При цьому кожен може подати через електронний інтерфейс ті дані, які вважає за потрібне.

У Міноборони планують запустити електронний кабінет військовозобов’язаного влітку 2024 року.

Читайте також:
Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов’язаного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.