Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов’язаного

Президент Володимир Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов’язаного.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Так, у картці відповідного законопроєкту №10062 “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану” зазначається, що 2 квітня закон повернули до ВР з підписом президента.

16 січня Верховна Рада ухвалила законопроект №10062 щодо цифровізації армії. Документ передбачає запуск повноцінного електронного військового обліку в Україні. Зокрема, це стосується електронного кабінету військовозобов’язаного.

У Міністерстві оборони України заявили, що планують запустити електронний кабінет військовозобов’язаного у другому кварталі 2024 року.
За словами заступниці міністра оборони Катерини Чорногоренко, в кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації і далі ці дані уже будуть використовувати ТЦК.

Читайте також:
“Прості рішення можуть призвести до катастрофічних наслідків”: Костенко про законопроєкт щодо цифровізації армії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна