Наводив російські ракети: СБУ затримала зрадника в лавах ЗСУ

Військова контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одного інформатора ФСБ РФ, який коригував ракетно-дронові удари ворога по Донеччині.

Ним виявився контрактник однієї з бойових бригад Сил оборони, що дислокується на території східного регіону, повідомляє пресслужба СБУ.

Зловмисник передавав російській спецслужбі координати вогневих позицій та військових фортифікаційних споруд.

Передусім агресора цікавили геолокації найбільшого зосередження особового складу та розташування важкого озброєння ЗСУ, зокрема танків та ствольної артилерії.

Щоб замаскувати свою підривну діяльність, зрадник працював на ФСБ через свого батька, який у серпні 2023 року виїхав у Росію. Для переїзду в РФ він, як багатодітний чоловік, перетнув український кордон у напрямку Євросоюзу, а вже звідти переїхав до країни-агресора.

На території РФ чоловік встановив контакт із пропагандистом та колишнім співробітником ФСБ Сергієм Карнауховим.
Саме йому “зливав” розвіддані про Сили оборони, одержані від сина. Карнаухов передавав ці відомості своєму куратору з ФСБ.

Встановлено, що загарбники використовували розвідувальну інформацію для підготовки прицільних повітряних атак на пункти дислокації українських військ.

Під час обшуку за місцем перебування затриманого виявлено мобільний телефон, який він використовував для фіксації координат і наявного озброєння Сил оборони та відправки “звітів” до ФСБ.

Слідчі Служби безпеки повідомили військовослужбовцеві про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Також вирішується питання щодо повідомлення про заочну підозру батьку затриманого і притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також:
Сім’я зрадників на замовлення ФСБ готувала ракетні удари по Україні та хоронила останки загиблих рашистів під Києвом. Затримала СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна