Стало відомо, що СБУ і ГУР уразили під час ранкової атаки далекобійним дроном на НПЗ в Татарстані

Український далекобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти, після чого там виникла пожежа – такий результат успішної спільної спецоперації Головного управління розвідки Міноборони та Служби безпеки по нафтопереробному заводу в російському Нижньокамську (Татарстан) вранці 2 квітня.

Про це “УП” розповіли джерела у розвідці та СБУ.

Як зазначається, потужність цієї установки складала 8 млн тонн нафти, а це – 2,6% від загальної річної переробки РФ на рік. Окрім того, цей завод входить в 5-ку найбільших НПЗ РФ.

“Ми не припинятимемо вражати військову інфраструктуру країни-агресорки, аби вона мала все менше можливостей фінансувати геноцидну війну проти України. Ми продовжимо докладати зусиль, щоб мінімізувати потік нафтодоларів до російського військового бюджету, тому “бавовна” на російських НПЗ та інших виробництвах триватиме і посилюватиметься”, – наголосили джерела.

Атака на підприємства у Татарстані

Вранці 2 квітня БПЛА атакували підприємства в Єлабузі та Нижньокамську, що розташовані за понад тисячу кілометрів від контрольованої Україною території. Місцеві ЗМІ повідомляли, що внаслідок влучання в НПЗ у Нижньокамську є постраждалі.

Читайте також:
Нічна така дронів по НПЗ у Калузькій області РФ – робота ГУР, – джерела

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна