Із залишків російських ракет в Ірпені створили монумент “Воля”, присвячений спротиву міста окупантам

На другу річницю визволення Ірпеня у сквері імені загиблого капітана поліції Сергія Близнюка відкрили монумент “Воля”, присвячений героїчному спротиву міста російським загарбникам.

Про це 29 березня повідомили в Бучанській районній військовій адміністрації.

Саму скульптуру створили із залишків російських ракет, що летіли на регіон на початку повномасштабного вторгнення.

Монумент “Воля” в Ірпені. Фото: ФБ Андрія Нєбитова

Особливістю цього монументу є те, що він має цифрове доповнення — сайт, який містить зіскановану тривимерну модель монументу, котру можна переглянути у будь-який час і будь-якому місці. Таким чином це дозволяє поширити меседж, який несе цей монумент, далеко за межі міста.

“Цей монумент показує скільки болю й жаху прийшло на нашу землю. Ми завжди будемо дивитися і пам’ятати той страх, який пережили в ті страшні часи. Ми повинні боротися та допомагати нашим Збройним силам, які ведуть нас до Перемоги”, — наголосив голова Бучанської РВА Данило Мавлянов.

Читайте також:
Біля могил Да Вінчі та Джуса з’явилася мініскульптура на честь захисників України, яку можна роздивитися, прихиливши коліно

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.