ЗС РФ із настанням літа можуть розпочати новий великий наступ, – The Economist

З переходом весни в літо є побоювання, що Росія розпочне новий великий наступ, як це було минулого року. А здатність України стримати його цього разу виглядає “набагато менш впевненою”, тому Києву потрібно терміново мобілізувати більше військ і побудувати більш надійну оборону на лінії фронту.

Про це йдеться у статті The Economist із назвою “Росія готується до нового великого наступу вздовж довгої лінії фронту”, опублікованій 27 березня.

За даними видання, глухий кут, у який зайшла військова допомога Україні від США ризикує дозволити Росії прорвати “неадекватні оборонні лінії” України.

“Проте Україна не може просто звинувачувати своїх союзників. Вона також припустилася помилок. Однією з них є її провал у питанні людської сили. Росія готується до чергової хвилі мобілізації з метою наступного великого наступу. Терористичний напад на московський концертний зал 22 березня може насправді полегшити це завдання для Володимира Путіна, який використовує його для того, щоб заявити, що Росія повинна бути сильною перед обличчям кровожерливих ворогів”, – пише The Economist.

У матеріалі також зазначають, що спроби залучити новомобілізованих в Україні “застрягли у витках демократичного процесу”, оскільки до законопроєкту про мобілізацію було подано понад 1000 поправок, а президент Володимир Зеленський нібито не доклав достатньо зусиль через побоювання непопулярності своїх рішень та нестачу коштів.

Видання зазначає, що Україна “дуже запізнилася зі зміцненням власних оборонних позицій”, а “уряд все ще мріє про новий контрнаступ і боїться думки, що нинішня лінія фронту може перетворитися на щось на кшталт кордону”.

“Думка про те, що ця лінія може стати основою для майбутніх мирних переговорів, – це саме те, чого пан Зеленський хотів би уникнути. Але небезпека зараз настільки велика, що це найменш поганий варіант. Останніми тижнями копачі рушили, зуби дракона сіють. Треба було почати набагато раніше. Моліться, щоб не було надто пізно”, — завершило The Economist свої оцінки російсько-української війни.

Читайте також:
РФ формує угрупування з понад 100 тисяч солдатів. Павлюк не виключає новий ворожий наступ влітку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна