РФ формує угрупування з понад 100 тисяч солдатів. Павлюк не виключає новий ворожий наступ влітку

Росія створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч солдат. Його ворог може використати для поповнення своїх втрат на фронті, або ж залучити для спроби нового наступу влітку одному з напрямків.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі телемарафону 22 березня.

“Російські плани нам до кінця невідомі. Нам відомі тільки ті дані, що у них є, що вони створюють. Вони створюють угруповання – більше 100 тисяч. Не обов’язково це буде наступ. Можливо, вони будуть ним поповнювати свої підрозділи, які втрачають боєздатність. Але така вірогідність є, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення відповідних наступальних операцій на одному з напрямків. Це поки що такі максимально тяжкі прогнози, що такий наступ буде. Ми зробимо все для того, щоб максимально нанести втрати противнику такі, що ми й робимо, щоб усі їхні ресурси, які вони формують, були залучені до цього часу в бій. Але ми готуємося до різного розвитку ситуації”, – ідеться дослівно в його заяві.

Павлюк зауважив, що Україна зараз не має переваги в повітрі, і це дозволяє окупантам завдавати потужних авіаційних ударів по позиціях Сил оборони.

Очільник сухопутних військ наголосив, що військові партнери в Європі добре розуміють наслідки падіння України у війні: “Якщо нам не вдасться втримати (російські війська – ред.) в Україні, наступною країною буде вже країна НАТО”.

Павлюк також розповів, що нині на фронті триває позиційна війна. Російські війська мають перевагу в ресурсах, але українські захисники дають їм гідну відсіч.

Читайте також:
На фронті – 78 боєзіткнень. ЗС РФ завдали по Україні 55 авіаударів, наші авіатори по ворогу – 7

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна