Суд залишив Насірова під вартою і вкотре зменшив розмір застави

Вищий антикорупційний суд 28 березня, розглянувши клопотання прокурора та сторони захисту, ухвалив змінити запобіжний захід колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову, який спільно з його радником обвинувачується в отриманні хабаря у понад 722 мільйонів гривень.

Він залишиться під вартою до 26 травня 2024 року, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Разом з тим, суд вкотре зменшив обвинуваченому розмір застави як альтернативного запобіжного заходу – з 70 мільйонів гривень до 65.

У САП нагадали, що на початку судових слухань цієї справи у жовтні 2022 року  для Насірова розмір застави складав 523,2 мільйона гривень.

Контекст

У жовтні 2022 року колишньому Державної фіскальної служби Роману Насірову, його раднику, а також власнику агрохолдингу “Укрлендфармінг” Олегу Бахматюку повідомили про підозру у справі про відшкодування ПДВ.

Насірову тоді обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 17 грудня 2022 року з альтернативою внесення застави у розмірі 523,2 млн грн. Апеляційна палата ВАКС залишила цей запобіжний захід незмінним.

8 березня 2023 року Вищий антикорупційний суд заочно арештував власника агрохолдингу “Укрлендфармінг” Олега Бахматюка у справі про надання хабаря ексголові ДФС Насірову та його раднику.

8 травня апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України не задовольнила скарги адвокатів Романа Насірова, залишивши його під вартою.

28 червня апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід колишньому голові ДФС України Роману Насірову.

27 липня 2023-го ВАКС залишив колишнього голову ДФС Насірова під вартою з можливістю застави 261 млн.

Читайте також:
Суд залишив Шуфрича під вартою ще на два місяці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна