РФ підлаштовує правову систему на ТОТ під своє законодавство, – розвідка UK

Російська влада застосовує русифікаторські заходи, щоб підлаштувати правову та політичну системи на тимчасово окупованих територіях України у відповідність до законодавства РФ.

Так,  російська академія народного господарства і державної служби відкриває магістратуру за спеціальністю “Державне і муніципальне управління”, яка, за словами представника вишу, надасть випускникам навички для роботи на всіх рівнях влади, зокрема, на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей.

Про це йдеться у в розвідувальному огляді британського міноборони за 28 березня.

“Ймовірно, створення магістерської програми частково спрямоване на подолання дефіциту бажаючих та кваліфікованих кадрів для виконання функцій російського уряду на тимчасово окупованих територіях України”, – вважають експерти.

У британському відомстві зазначили, що ці заходи пов’язані з планами російського президента Володимира Путіна створити нову адміністративну еліту, про що йшлося в його зверненні до нації минулого місяця, а також з видачею в січні 2024 року президентського указу про створення нового кадрового резерву.

Міноборони Британії також вказало на заяву міністра юстиції РФ Константіна Чуйченка про те, що Москва створила 58 федеральних установ виконання покарань на тимчасово окупованих територіях України.

Інші русифікаторські заходи, відзначає розвідка, на сьогодні включають поширення системи правосуддя РФ, нав’язування російської освітньої програми, видачу паспортів РФ та розбудову російської телекомунікаційної інфраструктури.

Читайте також:
РФ на окупованих територіях поширює фейкову інформацію про вербування підлітків для терактів: ЦНС пояснив для чого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна