Україна та Швеція планують почати переговори про безпекову угоду якнайшвидше

Заступник керівника Офісу президента України Ігоря Жовкви 26 березня провів телефонну розмову з радником із питань національної безпеки Швеції Генріком Ландерхольмом. Сторони погодилися з необхідністю якнайшвидшого початку переговорного процесу щодо укладення двосторонньої угоди про співпрацю в безпековій сфері.

Про це повідомляє Офіс президента.

Жовква та Ландерхольмг під час розмови обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні з огляду на нещодавні масовані удари по цивільній та критичній інфраструктурі з боку Російської Федерації, зокрема балістичними ракетами.

Крім того, приділили особливу увагу європейській інтеграції України, а також продовженню дії автономних торговельних преференцій для нашої країни ще на один рік.

Заступник керівника ОП поінформував шведську сторону про останні кроки, які здійснила Україна для завершення виконання чотирьох рекомендацій Європейської комісії, окреслених у межах пакета з розширення ЄС – 2023.

“Розраховуємо на підтримку Швеції у затвердженні Європейською радою у червні переговорних рамок і скликанні першої міжурядової конференції, яка покладе початок переговорному процесу про вступ України в ЄС”, – наголосив Ігор Жовква.

Читайте також:
Естонія анонсувала безпекову угоду з Україною та новий пакет військової допомоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна