СБУ вирахувала російських урядовців, які задіяли Бердянський морпорт для перекидання військ РФ на фронт

Служба безпеки України звітує, що зібрала доказову базу на ще трьох російських високопосадовців, які причетні до ведення агресивної війни проти України.
За даними слідства, фігуранти задіяли цивільні судна морпорту для перекидання російських військ до тимчасово окупованих регіонів півдня України.

Про це у середу, 27 березня, повідомляє пресцентр СБУ.

Йдеться про:

  • Олександра Пошивая – заступника міністра транспорту РФ;
  • Захарія Джіоєва – керівника федерального агентства морського та річкового транспорту Росії;
  • Сергія Сафонічева – очільника федеральної установи «Адміністрація морських портів Азовського моря» країни-агресора.

Після захоплення Бердянська вони організували використання місцевого морського торговельного порту для потреб міноборони РФ, зазначає СБ.

“Це стало особливо актуальним для кремля після вибуху на «Керченському мосту», коли було порушено логістичні шляхи загарбників та їхнє забезпечення через тимчасово окупований півострів. Крім того фігуранти організували зведення на території Бердянського морпорту та його акваторії російських фортифікаційних споруд і загороджень”, – йдеться в пресрелізі спецслужби.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Пошиваю, Джіоєву та Сафонічеву про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Оскільки фігуранти перебувають на території РФ, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Читайте також:
Три російські генерали отримали підозри від СБУ за обстріли ядерного об’єкту в Харкові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна