“Навіть коли в нас залишиться одна міна…” Як тримається у Кліщіївці 93-тя механізована бригада “Холодний Яр”

Донецька область. Бахмутський напрямок. 93-тя механізована бригада ЗСУ “Холодний Яр” стримує натиск ворога в районі села Кліщіївка, намагаючись зберегти під контролем позиції, відбиті у ворога минулого літа. Окупанти не припиняють спроб прорвати тут нашу оборону і просунутись від Бахмута до Часового Яру.

Репортер “Новинарні” знову їде у Кліщі в гості до “холодноярців”. Через те, що позиції розташовані в полях та посадках, логістика між ними вкрай ускладнена. Росіяни все контролюють із дронів. Аби відносно безпечно заїхати на позиції, потрібно вирушати вночі. В логістиці нашим підрозділам допомагають квадроцикли.

Стримувати росіян стає дедалі важче, адже на передовій не вистачає боєприпасів, зокрема мін 120-го калібру. Про це в коментарях говорять мінометники 93 ОМБр.

“Раніше ми могли відпрацьовувати в день 50 снарядів, а зараз – у 5-10 разів менше. Настільки значне в нас тепер обмеження по б/к”, – каже “холодноярець” Костянтин.

“А серце кров’ю не обливається, коли хлопці просять допомогти [вогневою підтримкою з міномета], а ви не можете?” – “Безумовно, це важко. Але навіть коли в нас залишається одна міна, ми відпрацьовуємо так, щоб їм допомогти”, – відповідає мінометник.

Дивіться відеорепортаж “Новинарні” з Кліщіївки:

➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

Читайте і дивіться також:
“Чорний ворон” нашого часу.
Нічний бойовий вихід із групою ударних дронів Black Raven 93 ОМБр під Кліщіївкою. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.