“Чорний ворон” нашого часу. Нічний бойовий вихід із групою ударних дронів Black Raven 93 ОМБр під Кліщіївкою. ВІДЕО

Південний фланг Бахмутського напрямку, Донецька область. Пілоти підрозділу Black Raven (“Чорний ворон”) 93-ї механізованої бригади “Холодний Яр” висуваються на позиції в район села Кліщіївка. З ними – кореспондент “Новинарні” з відеокамерою.

За цими хлопцями постійно полює ворог, тому група заїжджає і виїжджає з лінії фронту завжди вночі. На самій позиції хлопцям теж доводиться працювати без зайвих переміщень та під посиленим маскуванням.

Нині цей підрозділ підтримує оборону нашої піхоти. Російська армія постійно атакує, тому пілоти “Чорного ворона” працюють нон-стоп.

Пілоти з позивними “Кіба” та “Спайдер” показують на камеру, які “гостинці” полетять на русню з українського неба разом із дронами-камікадзе: це й осколочні, і кумулятивні, й особливі комбіновані боєприпаси. Їхня переважна ціль – жива сила та броньована техніка окупантів.

Не кожен удар “Чорного ворона” досягає мети. “Новинарня” стала свідком як вдалих пусків (ураження російського комплексу спостереження “Муром-М”), так і невдалих, коли коптер чіплявся за сітку або потрапляв під дію засобів радіоелектронної боротьби противника.

Щоб працювати на дальніх дистанціях і менше піддаватися впливу російських засобів РЕБ, “холодноярці” вдаються до різних технічних хитрощів.

Усе це, а також робота армійської авіації ЗСУ – ударних вертольотів Мі-8 та Мі-24 – в ексклюзивному репортажі “Новинарні“.

Відео:

Дрони пілоти закуповують за волонтерські гроші, боєкомплект до них виробляють самі.

Хлопці дуже просили допомогти їм із придбанням чергових коптерів для роботи.

Підтримайте збір коштів на FPV-дрони для взводу Black Raven роти ударних БПЛА 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”!

Переходьте за посиланням або QR-кодом на монобанк.

🎯 Ціль: 300 000 ₴

🔗 Посилання на банку
https://send.monobank.ua/jar/8TyhTc6vSe

💳 Номер картки банки
5375 4112 1262 6449

Збирає Едуард Б.

Читайте також:
Життя і смерть в посадці під Кліщіївкою. Евакуація загиблих і поранених 93-ї бригади ЗСУ. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.