ЗСУ вдарили “Нептуном” по ВДК “Костянтин Ольшанський”, який РФ вкрала в 2014-му

доповнено

Сили оборони уразили ракетою “Нептун” великий десантний корабель “Костянтин Ольшанський”, який росіяни вкрали під час окупації Криму в 2014 році.

Про це розповів речник ВМС ЗСУ капітан третього рангу Дмитро Плетенчук в ефірі FreeДом у вівторок, 26 березня.

Офіцер нагадав, що “Костянтин Ольшанський” – це український ВДК, який у 2014 році, 10 років тому, був захоплений російськими окупантами.

“Дев’ять років він стояв у бухті Севастопольській, його розбирали на запчастини, просто банально грабували, а на десятий рік війни вони зрозуміли, що закінчуються у них ВДК цього проєкту 775-го і було ухвалено рішення його відновити. Протягом року провели відновлювальні роботи, але метою цих робіт було створити причину, щоб відрапортувати московському керівництву і тим самим доповісти населенню в Росії та на окупованих територіях, як вони відновили свої кораблі, які було пошкоджено. Була така ідея видати за один із них наш корабель”, – розповів Плетенчук.

Він додав:

“Корабель цей мав використовуватися проти України, на жаль. Тому було ухвалено рішення щодо ураження цієї одиниці нашим “Нептуном”. Ураження також було завдано, уточнюються пошкодження. Ушкодження він отримав, він не готовий до бою”, – сказав Дмитро Плетенчук.

Пізніше у ВМС додали, що ВДК був уражений 24 березня.

Читайте також:
Унікальний корабель-розвідник РФ “Иван Хурс” атакували морські дрони, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна