Унікальний корабель-розвідник РФ “Иван Хурс” атакували морські дрони, – ЗМІ

Розвідувальний російський корабель “Иван Хурс”, який введений у склад Чорноморського флоту РФ лише у 2018 році, був атакований невстановленими “морськими дронами” за 74 кілометри на північ від Босфору.

Про це повідомляє Defense Express.

“Корабель Чорноморського флоту РФ “Иван Хурс” сьогодні 24 травня, близько 05:30 був атакований невстановленими “морськими дронами” за 74 кілометри на північ від Босфору. Про це повідомляють самі рашистські воєнкори, водночас офіційного підтвердження з боку РФ інформація, звісно, поки не отримала”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в атаці брало участь одразу три дрони, тип яких не називається. За інформацією росЗМІ “атака була відбита”, а за “попередніми даними, корабель не зазнав ушкоджень”.

За інформацією видання, “Иван Хурс” проєкту 18280 є розвідувальним кораблем, більше того, унікальним кораблем для Чорноморського флоту РФ та одним з двох узагалі на всіх флотах рашистів. Він був спущений на воду лише у 2017 році та введений у склад ЧФ у 2018 році.

Корабель оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв’язку для забезпечення управління флотом. Декларується, що корабель призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується.

Водночас з усього озброєння у нього, через те, що це розвідувальний корабель – декілька тумбових кулеметних установок МТПУ для 14,5-мм КПВТ та декілька ПЗРК. Екіпаж корабля – 120 осіб.

Зазначається, що дальність приблизного району, де був атакований “Иван Хурс”, від контрольованої території України становить понад 400 км.

Читайте також:
Корабель-розвідник РФ “Иван Хурс” підійшов до узбережжя Одеси

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна