“Таких атак давно не було”: Бєлгородщина скиглить через нічний обстріл

Влада Бєлгородської області РФ заявила про нічний обстріл цього регіону, а в міноборони Росії кажуть про буцімто “знищення” 13 ракет.

Про обстріл пишуть місцеві телеграм-канали, про нього заявив і місцевий губернатор В’ячеслав Гладков.

За його словами, таких (як згодом уточнив Гладков, “нічних”) атак на область “давно не було”. Він повідомив, що внаслідок обстрілу поранень зазнали дві людини в селищі Дубове. Руйнувань зазнали 20 будівель.

При цьому губернатор зауважив, що сигналу ракетної небезпеки вночі не вмикали.

“Зроблено це було для того, аби хтось після отримання сигналу не вискочив на вулицю, не сів у машину й не почав рух. Ми всі розуміємо, що перебування на вулиці під час ракетного обстрілу набагато небезпечніше, ніж перебувати вдома”, – висловив думку Гладков. Тепер він проводить опитування в соцмережах, чи згодні з цим жителі Бєлгородщини.

В оборонному відомстві держави-агресора заявили, що начебто обстріл відбувся 26 березня приблизно о 6:00 (за Києвом) і “було збито” 13 ракет РСЗВ Vampire.
О 7:00 в міноборони РФ додали, що над регіоном “знищили” ще 2 ракети, запущені з РСЗВ “Град”.

Читайте також:
Сибірський батальйон просить мешканців Бєлгорода евакуюватися: готуються удари по військових об’єктах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна