Боронять Україну від РФ з 2014-го. Сирський привітав бійців Національної гвардії з професійним святом

В Україні 26 березня відзначають День Національної гвардії. Свято встановлене згідно з указом президента від 18 березня 2015 року.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський привітав весь особовий склад та ветеранів з Днем Національної гвардії. Він наголосив, що десять років тому, у 2014 році, Національна гвардія стала базою для створення українських добровольчих батальйонів.

“Вони рушили на схід, щоб разом зі Збройними силами захистити Україну від російської агресії. Ці героїчні люди, загартовані у перших боях з російськими окупантами у 2014 році, і досі боронять незалежність України. У 2014 році, під час Антитерористичної операції, мав честь співпрацювати з воїнами Національної гвардії, які своїми подвигами прославили Україну та її народ”, – написав головком.

Сирський нагадав, що у 2014 році, під час Антитерористичної операції, співпрацював з воїнами Національної гвардії, які своїми подвигами прославили Україну та її народ. А в лютому 2022 року з честю зустріли початок широкомасштабної російської агресії.

“Як командувач оборони міста Києва пригадую, як українські нацгвардійці зірвали плани російського десанту на аеродромі у Гостомелі. І зараз тисячі нацгвардійців зі зброєю в руках, пліч-о-пліч з іншими підрозділами та з’єднаннями Сил оборони України, на передовій відбивають російські атаки. “Цього дня хочу згадати усіх загиблих… Низький уклін, вічна пам’ять і вічна слава усім полеглим за волю і незалежність України!” – наголосив генерал.

Головнокомандувач ЗСУ Подякував нацгвардійцям за службу, “тим, хто приєднався до підрозділів Гвардії наступу, і тим, хто планує зголоситися для вступу до лав цих сміливих та відважних воїнів”.

Читайте також:
Нацгвардійці зупинили дві колони російської техніки й не дали окупантам прорвати оборону на південному напрямку. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна