Блокада на кордоні з Польщею триває: які черги у заблокованих пунктах пропуску

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок по трьох пунктах пропуску: “Ягодин”, “Рава-Руська” та “Угринів”. Там протестувальники пропускають по кілька вантажних транспортних засобів на годину в обох напрямках або взагалі обмежують рух на окремих напрямках.

Станом на ранок 26 березня на цих 3 напрямках в чергах на території Польщі загалом перебуває 300 вантажівок, найбільше навпроти пункту пропуску “Ягодин” – 200.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко в коментарі “Українській правді”.

Поляки  взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі через “Ягодин” та ПП “Рава-Руська”. На цих напрямках за останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України.

Через “Ягодин” вони пропускають на виїзд з Польщі вкрай малу кількість вантажівок за добу. За понеділок таких було 60, а неділю – 90. При тому, що це найбільший інфраструктурний напрямок для перетину кордону вантажними автомобілями.

Через “Угринів”, за інформацією від польської сторони, протестувальники зазначали, що з 25 березня пропускатимуть в бік України 3 вантажівки на 4 години, а в бік Польщі по одній вантажівці на добу.

Щодо пасажирського транспорту Демченко зазначив, що легкові автівки і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

Раніше польські фермери припинили блокувати рух вантажівкам по пунктах пропуску “Краківець”, “Шегині” та “Устилуг”, де також до цього обмежували проїзд для вантажівок. Рух вантажних транспортних засобів по цих напрямках зараз відбувається інтенсивний: як на виїзд з України так і на в’їзд. Черги на території Польщі ще зберігаються – на напрямку “Краківця” – 700 вантажівок, “Шегині” – 420. Однак при тій інтенсивності руху, що є зараз, водіям не доводиться тижнями стояти в чергах, зазначив офіцер.

Речник ДПСУ додав, що на інших ділянках кордону фіксується зменшення черг. Навпроти “Ужгороду” на території Словаччини черга станом на ранок вівторка практично відсутня, лише 20 вантажівок. Навпроти пункту пропуску “Тиса” на території Угорщини – 350 вантажівок, навпроти пункту пропуску “Порубне” на території Румунії – 160.

Читайте також:
Поляки розблокували рух транспорту на ПП “Медика – Шегині”: яка ситуація на інших пунктах пропуску

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна