Уражений в Криму російський ВДК “Ямал” зазнав критичних пошкоджень, – ГУР МОУ

У тимчасово окупованому Севастополі 23 березня було уражено великий десантний корабель Росії “Ямал”, внаслідок чого він отримав критичні пошкодження.

Подробиці щодо пошкоджень судна повідомила 25 березня пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

“Був атакований 13-й судноремонтний завод ЧФ РФ у Севастополі, де, серед іншого, був пришвартований великий десантний корабель ворога “Ямал”. За оцінками воєнної розвідки України, характер пошкоджень ВДК носить критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт”, – сказано в повідомленні.

Окупанти безперервно відкачують воду із ураженого корабля, який брав участь в анексії Криму, а з 2017 по 2023 рік перебував на ремонті, додали в ГУР.

Інші деталі про втрати агресора внаслідок ракетної атаки Сил безпеки та оборони України проти військових об’єктів Росії уточнюються.

Перед цим

24 березня Генштаб ЗСУ підтвердив ураження великих десантних кораблів “Ямал” і “Азов”, а також центру зв’язку та кількох об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Читайте також:
У Криму — чергова “бавовна”: місцеві пишуть про влучання дронів у нафтобазу біля Сімферополя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна