Письменник Сергій Жадан вирішив стати до лав бригади НГУ “Хартія”

Відомий український письменник, музикант і волонтер Сергій Жадан має намір мобілізуватися до лав бригади Національної бригади України “Хартія”.

Про це йдеться в сюжеті “Вікон” каналу СТБ, що вийшов в ефірі національного телемарафону “Єдині новини” в понеділок, 25 березня (цей сюжет, зокрема, був в ефірі о 20:35).

Жадан укотре відвідав підшефну бригаду на Луганщині, привізши їй допомогу. При цьому він, зокрема, сказав:

“Мені здається, сьогодні немає письменників чи не письменників, музикантів чи не музикантів — є громадяни України, які відчувають відповідальність за свою країну, і є громадяни, які намагаються цієї відповідальності уникнути в той чи інший спосіб.
Військо, в принципі, всіх рівняє. Бо наше військо є доволі точним зліпком українського суспільства”.

Сюжет не містить прямої мови Жадана з приводу його намірів мобілізуватися. Однак журналістка Марія Малевська повідомляє: “Стоячи тут, у Серебрянських лісах, письменник зізнається мені – невдовзі в бригаді буде ще одне поповнення. Жадан та один із його музикантів також ідуть до лав війська”.




➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

Читайте також:
Тенісистка Світоліна з письменником Жаданом привезла дрони для бригади НГУ “Хартія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна