Польща сподівається зупинити транзит зерна з України з 1 квітня

Польський уряд має сподівається зупинити транзитне перевезення української агропродукції з 1 квітня. Ідеться про насамперед пшеницю та кукурудзу.

Про це сказав міністр розвитку та технологій Польщі Кшиштоф Гетьман на Radio Lublin, передає “Суспільне” 25 березня.

“У зв’язку з надлишком пшениці та кукурудзи за продане зерно також заплановані дотації. Люблінське воєводство, люблінські фермери будуть одними з перших, хто отримає такі дотації. Звичайно, необхідно буде мати рахунки-фактури. Хотів би також підкреслити, що в тому, що стосується зернових, ми сподіваємося — бо це також те, про що ми говорили з українською стороною, — що після 1 квітня практично припиниться навіть транзит, насамперед кукурудзи і пшениці”, – зазначив він.

За час протестів польських фермерів на кордоні з Україною польському уряду вдалося реалізувати багато їхніх вимог, зокрема, це заклики щодо Європейського зеленого курсу. Скасували зобов’язання про 4% земель під паром, обмеження на пестициди та санкції для малих фермерських господарств.

Читайте також:
Поляки розблокували рух транспорту на ПП “Медика – Шегині”: яка ситуація на інших пунктах пропуску

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна