Російська ракета влучила в наземну інфраструктуру підземного сховища газу на Львівщині: у “Нафтогазі” розповіли подробиці. ДОПОВНЕНО

доповнено

Вранці 24 березня російська ракета влучила в наземну інфраструктуру одного з підземних сховищ газу оператора “Укртрансгаз”, пошкодивши технологічне обладнання.

Про це повідомив голова правління НАК “Нафтогаз України”, до групи якої входить “Укртрансгаз”, Олексій Чернишов у Facebook.

За його словами, наразі тривають роботи з локалізації та ліквідації наслідків згідно зі сценаріями ПЛАС — Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

“Критичних наслідків для забезпечення роботи ПСГ немає, адже газ знаходиться на значній глибині. Пошкоджена частина наземної інфраструктури потребуватиме відновлення, проте ми маємо достатньо резервних потужностей”, — зазначив Чернишов.

Він також підкреслив, що атака не вплине на постачання блакитного палива українським споживачам.

“Усі номінації замовників послуг зберігання та бронювання потужностей також продовжують виконуватися в повному обсязі. Ситуація під контролем наших спеціалістів та всіх задіяних служб”, — підсумував голова правління НАК “Нафтогаз України”.

О 17:19 голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що пожежу на об’єкті загасили.

“Вогнеборці загасили пожежу на обʼєкті критичної інфраструктури у Львівській області, який вночі та вранці атакували oкупанти. Низький уклін 61 рятувальнику, які від самого ранку і дотепер працювали, щоб ліквідувати займання”, — написав він у Telegram.

Як писала “Новинарня” раніше, вранці росіяни поцілили ракетами “Кинджал” в обʼєкт критичної інфраструктури на Львівщині, в який перед тим влучили “шахедами”. Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомляв, що Росія атакувала Стрийський район. Після цього у “Нафтогазі” повідомили, що внаслідок ракетного удару є пошкодження обʼєктів групи компанії на заході України.

Читайте таакож:
Наслідки нічної атаки росіян: є влучання на Дніпропетровщині, Львівщині й Київщині, пошкоджено енергетичні об’єкти й припортову інфраструктуру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна