Наслідки нічної атаки росіян: є влучання на Дніпропетровщині, Львівщині й Київщині, пошкоджено енергетичні об’єкти й припортову інфраструктуру

У ніч на 24 березня Росія запустила по Україні 29 ракет і 28 “шахедів” по восьми областях України. 43 цілі знищили Повітряні сили ЗСУ, але є і влучання, зокрема уламків.

Як розповіли в Силах оборони півдня України, на Дніпропетровщині ворог намагався атакувати об’єкти енергетики. Через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач. Уламки збитого безпілотника також пошкодили енергообʼєкт на Нікопольщині. Фахівці працюють над відновленням електропостачання. Повернувся ворог і до терору Подунав’я. Влучанням завдано пошкоджень припортовій інфраструктурі. Люди не постраждали.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, у Кривому Розі через перепад напруги у місті відключені декілька котелень. Без тепла залишились 6 лікарень, понад півтори сотні навчальних закладів. А ще 3 тис. будинків, де загалом мешкають 76 тис. людей. В одному з медзакладів були перебої з електропостачанням. Його відновили.

У Нікополі без світла залишились понад 3 тис. абонентів та більш ніж 6,4 тис. у районі. Електропостачання вже відновили.

Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, вночі ворожі “шахеди” та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури у Львівській області. Виникла пожежа. На місці працюють вогнеборці. Станом на цю годину інформації про постраждалих не надходило.

Як повідомив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, зранку ворог намагався атакувати Київську область ракетами. Повітряна тривога в регіоні тривала понад дві години. В області працювали сили ППО. Є збиті цілі. Влучання в об’єкти житлової та критичної інфраструктури відсутні. Постраждалих від ракетної атаки немає. Падіння уламків збитих цілей зафіксовані у трьох районах області. В одному з населених пунктів уламки впали на територію автомийки. Пошкоджена лінія електропередач, що проходить поруч з мийкою. Внаслідок цього понад 400 домоволодінь залишилися без електроенергії. Енергетики вже працюють над відновленням постачання світла. Ще в одному населеному пункті уламками пошкоджено дитячий майданчик на території приватного домоволодіння. В іншому місці – уламки впали на відкритій місцевості поза межами населених пунктів. Оперативні служби продовжують роботу з фіксації та ліквідації наслідків атаки.

За словами голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, у ніч на 24 березня силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині знищено три БпЛА типу Shahed 131/136. Ввечері, 23 березня, близько о 18:02 та 18:30 ворог вдарив двома ракетами по Миколаївському району, поцілив по відкритій території за межами населених пунктів. Тип ракет встановлюється. Постраждалих немає. Вночі, 23 березня, близько 22:45 та 22:51 ворогом здійснено два ракетних удари по відкритій території за межами населених пунктів Вознесенського району. Тип ракет встановлюється. Постраждалих немає.

Читайте також:
Вночі Росія запустила по Україні 29 ракет і 28 “шахедів”: у Повітряних силах розповіли, скільки знищили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна