Вночі Росія запустила по Україні 29 ракет і 28 “шахедів”: у Повітряних силах розповіли, скільки знищили

У ніч на 24 березня російські окупанти атакували Україну 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555 з 14 літаків стратегічної авіації Ту-95МС і 28 ударними БпЛА типу Shahed.

Про це повідомили в Повітряних силах ЗСУ.

Ракети запустили з Енгельса (РФ), а “шахеди” — з Приморсько-Ахтарська (РФ) і мису Чауда (Крим).

До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація Повітряних сил, мобільні вогневі групи, засоби радіоелектронної боротьби Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою знищено 43 повітряні цілі: 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних БпЛА Shahed-136/131 у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей.

Як уточнили в Силах борони півдня України, двома хвилями ворог спрямував ударні дрони, намагаючись атакувати широкою смугою від півдня Одещини до Дніпропетровщини. В операційній зоні Сил оборони півдня вдалось результативно відпрацювати по 22 баражуючих снарядах: 15 збито на Дніпропетровщині, по 3 — на Одещині та Миколаївщині, 1 — на Херсонщині.

Читайте також:
Правоохоронці показали наслідки чергового ракетного удару по Харкову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна