Зеленський зустрівся з головою Військового комітету НАТО: деталі зустрічі

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі у Києві з головою Військового комітету НАТО адміралом Робертом Бауером обговорив можливості для посилення координаційної ролі Альянсу в підтримці України.

Про це повідомив пресцентр офісу президента у четвер, 21 березня.

Зокрема, як повідомила пресслужба Зеленського, сторони обговорили зміцнення вже наявних українських оборонних спроможностей, а також розвиток майбутнього військового потенціалу України відповідно до стандартів і вимог сумісності НАТО.

Президент України поінформував голову Військового комітету про першочергові оборонні потреби Сил оборони й окремо наголосив на нагальній необхідності додаткових систем ППО для надійного захисту українців від постійних ракетних і дронових атак Росії.

Глава держави також окреслив очікування української сторони від цьогорічного саміту НАТО у Вашингтоні.

“Розраховуємо на справедливі оцінки досягнень нашої країни та рішення Вашингтонського саміту, які зможуть наблизити Україну до членства в Альянсі”, – наголосив він.

Крім того, Зеленський подякував Бауеру за візит в Україну й сигнал підтримки для українців.

“Дякую вам за перший візит в Україну з початку повномасштабної війни. Це серйозний сигнал підтримки для нашого суспільства. Підтримка з боку НАТО та держав – членів Альянсу передусім дуже важлива для морального стану наших бійців і цивільних українців. Ми дуже цінуємо те, що можемо розраховувати на вас”, – сказав глава держави.

Читайте також:
Кулеба зустрівся з Бауером: закликав НАТО підтримувати Україну летальною зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна