Італія виділила €500 тисяч на відновлення Спасо-Преображенського собору в Одесі

Італійський уряд виділив 500 тисяч євро на ремонт Спасо-Преображенського кафедрального собору в Одесі, який був пошкоджений внаслідок влучання російської ракети влітку 2023 року.

Про це ідеться на сайті Одеської міської ради.

Про допомогу Одесі Італія оголосила ще у жовтні 2023 року. А вже у грудні визначила суму коштів для допомоги у відновленні собору. Однак транш у 500 тисяч євро перерахували до міжнародної організації ЮНЕСКО лише зараз.

Зазначається, що до Одеси найближчим часом має прибути експертна група та очільниця офісу ЮНЕСКО в Україні.

Читайте також:
Посічене розпʼяття, побиті ікони, вибиті вікна і двері. У Києві уламки російської ракети пошкодили храм ПЦУ

Контекст

У ніч на 23 липня Росія здійснила чергову ракетну атаку на Одесу –  п’яту впродовж шести днів. Тоді російська армія випустила по Одещині 19 ракет п’яти видів. Сили протиповітряної оборони 9 ракет збили, решта — завдала руйнувань портовій інфраструктурі, багатьом житловим будинкам, в тому числі багатоквартирним, Преображенському кафедральному собору так званої “Української православної церкви Московського патріархату”.

Читайте також:
Під захистом ЮНЕСКО: ракетний удар РФ пошкодив 25 пам’яток архітектури в історичному центрі Одеси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна