Силовики ідентифікували російського офіцера, який розстрілював цивільні авто в Гостомелі

Правоохоронці ідентифікували та повідомили про підозру офіцеру нацгвардії РФ, який брав участь у розстрілі цивільних автомобілів у Гостомелі.

Про це повідомляє офіс генерального прокурора у середу, 20 березня.

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заступнику командира взводу спецпідрозділу військ Нацгвардії РФ по Красноярському краю повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України)”, – ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у тимчасово захопленому росіянами Гостомелі підозрюваний та інші військовослужбовці отримали наказ від свого командира на вбивство цивільного населення.

25 лютого 2022 року, перебуваючи на бойових позиціях у районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської, він без попередження відкрив вогонь зі стрілецької зброї по цивільному автомобілю, що рухався по вулиці Шевченка в напрямку міста Буча.

Водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення. Згодом потерпілому вдалося врятуватись.

Загалом військовослужбовці загону причетні до розстрілу 12 транспортних засобів у Гостомелі, внаслідок чого були вбиті 11 мирних жителів, а 15 – поранені.

Читайте також:
СБУ ідентифікувала ще 5 росіян, які катували жителів Сумщини під час окупації. ІМЕНА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна