Порт-Аненталь, Шампань, Байрамча. На Одещині перейменують кілька населених пунктів

виправлено

Перейменування міста Южного Одеської області на Порт-Аненталь підтримав комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

Про це у середу, 20 березня, пише “Думська”.

Видання нагадує, що на сесії міської ради в середині грудня депутати так і не дійшли єдиної думки щодо нової назви для Южного.
Найбільше народних обранців (6 депутатів, зокрема, і міський голова Володимир Новацький) проголосували за варіант Південне. Троє підтримали назву Аненталь/Порт-Анеталь, і лише один — Оріяну.

Решта депутатів у голосуванні участі не брали, вони вирішили дочекатися офіційної відповіді на свій запит до Нацкомісії зі стандартів державної мови.
У листопаді Южненська міськрада звернулася до комісії з проханням виключити місто Южне з переліку на перейменування.

ОНОВЛЕНО
Водночас у переліку підтриманих комітетом ВР перейменувань, який наводить “Думська” (і на який раніше послалася “Новинарня“), вказано також перейменування села Холмське на Селіогло. За уточненими даними, рішення щодо перейменування цього села комітет сьогодні не ухвалював.

Повний перелік перейменувань, підтриманих комітетом на засіданні 20 березня, можна подивитися тут.

Читайте також:
Червоноград буде перейменовано

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна